Patiëntenervaringen

(om privacy-redenen zijn de namen aangepast)

 

Noa, 1 jaar

Ik ben bij Marianne terecht gekomen toen mijn dochtertje van 1 voor de derde keer oorontsteking had. Ik zag het niet zitten om weer antibiotica te geven, dus ben op zoek gegaan naar alternatieven. Marianne kon direct iets voor ons betekenen en sindsdien heeft mijn dochter geen oorontsteking meer gehad. Ik kan me zelfs niet herinneren wanneer ze ziek was! Ze staat dag en nacht voor ons klaar, op welke manier dan ook. Ze denkt met je mee en zoekt net zolang door totdat het juiste middel gevonden is. De consulten zijn erg prettig en de kinderen kunnen er heerlijk spelen, ze willen er het liefst de hele dag blijven!

Bedankt voor alle goede zorgen Marianne!

 

Marijke, 61
“Een paar jaar geleden kreeg ik problemen met mijn darmen. Op een gegeven moment kon de internist, bij wie ik in behandeling was, niets meer voor mij doen. Op aanraden van een vriendin heb ik toen contact opgenomen met Marianne Samsen. Tijdens het eerste consult viel het me op dat Marianne heel goed luistert en doorvraagt, om zo een duidelijk beeld van de klachten te krijgen en om je beter te leren kennen. Marianne heeft mij toen wat homeopathische middelen gegeven en het gewenste resultaat is behaald. Daarnaast had ik nog wat andere klachten (verkoudheden, eczeem, en pijnlijke spieren en gewrichten) en ook daarvoor heb ik wat middelen gekregen die mij heel goed hebben geholpen. Ik ben niet meer in behandeling bij Marianne, maar als het nodig is zet ik de homeopathische middelen nog weer tijdelijk in. Ook ondervond ik veel steun door de gesprekken met Marianne.”

 

Roelof, 65
“Ik ben bij Marianne gekomen, nadat ik medicijnen voorgeschreven had gekregen door mijn huisarts waar ik niet goed op reageerde. In overleg met hem ben ik overgegaan naar een product van dr. Vogel. Ik had het idee dat dit product me goed hielp. Omdat ik me realiseerde dat ik in mijn ziektekostenverzekering goed verzekerd was voor alternatieve behandelingen besloot ik een afspraak te maken met Marianne. Dit is me tot op heden goed bevallen en met een goed resultaat. De klachten zijn afgenomen of beheersbaar geworden.

Ik heb tegen Homeopathie nooit vreemd aangekeken: mijn vader was destijds al bezig met homeopathische middelen en had er enkele boeken van. Ik spreek dan over c.a. 60 jaar geleden.”

 

Els, 25
“Ik ben via via bij Marianne terecht gekomen en ik ga graag naar Marianne toe, de fijne en gesprekken, hoe positief je altijd bent als ik er even door heen zit. En ook de druppeltjes/snufjes helpen mij goed, ik ben hoog-sensitief, alles komt heel erg binnen bij mij. Sinds ik bij Marianne kom is het al een heel erg stuk verbeterd!”

 

Hanne, 22
“Ik kwam er op mijn elfde achter dat ik HPU heb en heb hier al jaren last van. Een erfelijke stofwisseling die voornamelijk voor komt bij vrouwen. Doordat mijn stofwisseling niet helemaal optimaal is en ik niet altijd de juiste dingen en op de juiste tijdstippen at, had ik vaak hypo’s. Dan heeft mijn lichaam zeg maar te weinig energie waardoor ik niet goed kan functioneren op dat moment. Marianne geeft mij tips hoe ik hier het beste mee om kan gaan. Heel erg fijn! Ik eet tegenwoordig om de twee uur iets wat ik dan mee neem naar mijn stage of school. Ik woon ook niet meer bij mijn ouders en vind het niet gemakkelijk om een planning te maken wat ik wil gaan eten en wanneer ik de boodschappen doe. Ook hier geeft ze mij fijne tips bij! Ik vind het fijn om bij Marianne te komen omdat ze goed naar je luistert en ook echt met je meedenkt. Ook ben ik vrij gevoelig voor een aantal dingen en kan ik niet altijd goed mijn eigen grenzen aangeven. Marianne helpt mij niet alleen door met me in gesprek te gaan. Maar geeft mij hier ook een aantal middelen bij die mij wat meer in mijn kracht zetten, en waar ik goed over te spreken ben.”

 

Esther, 35
“Mijn dochter (9 jaar) en ik zijn beide cliënten van Marianne. Wij ervaren dat ze de tijd voor je neemt en goed naar je luistert. Met passende homeopathische behandelingen waar wij veel baat bij hebben. Fijn dat de natuurlijke homeopathische middelen je gezondheid zo ten goede kunnen komen.”

 

Erik, 39
“Eigenlijk had ik al van alles geprobeerd voordat ik aan klassieke homeopathie dacht. Door mijn lichamelijke klachten ontstonden weer nieuwe klachten en zo stapelde de boel zich beetje bij beetje bij mij op, met alle gevolgen van dien. Spierkrampen, hyperventilatie, hoofdpijn, moeheid, benauwdheid en alle mogelijke blessures heb ik aan den lijve ondervonden. In het reguliere circuit werd steeds één klacht bekeken en behandeld, met nogal wisselend succes. Na jaren bezoek aan artsen, therapeuten en haptonomen was ik het zat. Het roer moest om!

Vier maanden geleden ben ik daarom begonnen met een afslankprogramma, waarbij naast andere en betere voeding ook gekeken wordt naar je beweegpatroon en je leefstijl. Ter ondersteuning ben ik een paar weken daarvoor begonnen met klassieke homeopathie bij Marianne Samsen. Ik stond er nogal sceptisch tegenover, maar mijn zus had goede ervaringen elders en Marianne was voor mij al een vertrouwd gezicht. Ik heb er geen moment spijt van dat ik deze keuze heb gemaakt. Ik voel me beter, kan het sporten weer aan, val zienderogen af en heb veel minder klachten.

De middelen hebben wel een bijwerking: ik ben er een blijer mens van geworden, die met meer kracht en minder spanning in het leven staat.”

 

Marieke, 24
“Ik heb veel en erge hoofdpijn gehad. Nam dan verschillende pijnstillers. Soms hielpen ze, maar er waren ook dagen dat niets wat ik innam hielp. Na lang aarzelen, want ach iedereen heeft wel eens wat en zo erg is het toch ook weer niet :(, besloot ik toch om naar Marianne te gaan.

Wat mij raakte was dat ze niet gelijk klaarstond met adviezen, medicijnen en conclusies maar dat ze luisterde, aandacht had en mij het gevoel gaf mij serieus te nemen. Ik voelde mij erg op mijn gemak bij haar.

Deze gesprekken, de middelen die ze gaf en ook alle tips maakte dat het al snel stukken beter ging.

Ik mocht haar mailen of bellen als ik vragen had. Als er andere dingen speelden dacht ze mee.

Al met al ben ik zo blij met deze behandeling. Nu een half jaar later gaat het nog steeds erg goed met me. Marianne, super bedankt❤.”

 

Mia, 48
“Sinds 2014 kom ik bij Marianne voor diverse klachten.

Ik kom erg graag bij haar, niet alleen de medicatie geeft het gewenste resultaat maar ook de gesprekken met Marianne zijn erg fijn. Het geeft mij meer leidraad in mijn leven, helemaal nu ik in de overgang zit.”

 

Emma, 18
“Mijn ervaringen bij Marianne waren erg positief, toen ik voor het eerst bij haar kwam, ging het niet zo goed met me. Door de vaccinatie voor HPV kreeg ik lichamelijke en ook geestelijke klachten. Marianne heeft me heel erg geholpen en heeft me erg gesteund. Bij elke afspraak stond er weer een lekker kopje thee te wachten. Ik vond het altijd heel prettig om naar haar toe te gaan. Nu gaat het veel beter met mij, dankzij Marianne, maar ook door mezelf. Ik had heel veel doorzettingsvermogen nodig, maar vond het aan het eind van de rit het wel waard.”

 

Hermien, 68
“Graag maak ik jullie deelgenoot van mijn goede ervaringen met de homeopathie.

Al zo’n 20 jaar heb ik regelmatig zenuwpijnen in mijn rugspieren. Pijnstillers helpen nauwelijks of ik ben er allergisch voor. Nu heb ik de homeopathie ontdekt en het werkt voor mij in veel gevallen perfect. De zenuwpijn is nu te hanteren en ik kan blijven functioneren, wat ik daarvoor niet kon. Dit was nog geen enkele arts gelukt. Het is nu vaak zo dat ik eerst de homeopathische middelen probeer voordat ik andere pijnstillers of iets dergelijks neem. Soms gebruik ik het in combinatie met andere medicatie, zoals bij blaasontsteking, wespensteek, koortsblaar etc. De klachten zijn meestal veel sneller over. Ook is het homeopathische EHBO doosje heel handig, er zit een boekje bij waar alles wordt uitgelegd. Ik heb daar ook een avond uitleg over gehad. Ik kan nu zelf ook bekijken wat ik in lichte gevallen nodig heb, maar in veel gevallen is het advies van Marianne toch aan te bevelen.”

MSH klaproos