Over Marianne

Over Marianne

Ik ben lange tijd betrokken geweest in de gezondheidszorg en heb na mijn middelbare school een start gemaakt in de A verpleging. Na een paar jaar heb ik een overstap gemaakt en ben na de opleiding HBO IW (tegenwoordig SPH / Social Work) gaan werken op een kinderdagverblijf voor kinderen met een verstandelijke- en lichamelijke beperking. Het feit dat er veel aandacht was voor de kinderen en er niet alleen naar de problemen, maar vooral ook naar de mogelijkheden en wensen van het kind werd gekeken, sprak mij erg aan. Ik heb daar dan ook jaren met veel plezier gewerkt.

Na een aantal jaren toch meer de focus op mijn gezin te hebben gelegd, begon het weer te kriebelen en kwam ik op een open dag bij de HAN (Homeopathie Academie Nederland) in Almelo. Ik was meteen enthousiast, de manier waarop men binnen de klassieke homeopathie tegen mens en gezondheid aankeek, sprak mij enorm aan en het besluit om deze opleiding te gaan volgen was dan ook al snel een feit.

Tijdens deze 5 jaar durende HBO opleiding werd, naast de geneesmiddelenleer, veel aandacht besteed aan medische kennis, psychologie en de filosofie van Samuel Hahnemann, de grondlegger van de Klassieke Homeopathie. Daarnaast ben ik vanaf het vierde jaar gestart met het opbouwen van een eigen patiënten kring, onder supervisie van een ervaren homeopaat. In 2012 heb ik de opleiding succesvol afgerond en vanaf 1 januari 2013 is mijn eigen praktijk geopend.

Het doel van klassieke homeopathie is het herstellen van het natuurlijk evenwicht, zowel op lichamelijk- als emotioneel gebied. Als dit evenwicht verstoord raakt, kunnen er allerlei ziektes ontstaan. Als klassiek homeopaat kijk ik samen met de patiënt naar de oorzaak van de verstoring, niet alleen naar de klacht van dat moment. Wanneer duidelijk is wat er aan de hand is, wordt er een behandelplan gemaakt en schrijf ik de passende homeopathische middelen voor. 

Ik heb in mijn praktijk al heel dikwijls mogen ervaren hoe prachtig de klassieke homeopathie werkt. Vooral kinderen reageren vaak snel en gunstig op homeopathie en kunnen op deze manier gevrijwaard blijven van antibioticakuurtjes en de bekende KNO-ingrepen als het verwijderen van amandelen en het plaatsen van buisjes. Daarnaast is het elke keer weer bijzonder om te zien dat de patiënten niet alleen fysiek verbeteren, maar dat de middelen ook de psychische gesteldheid gunstig beïnvloeden.

Bent u benieuwd voor welke klachten u bij mij terecht kunt? Kijk dan hier.