Consult tijdens lockdown

MSH klaproos

Klassieke Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze. De grondlegger ervan is arts en scheikundige Samuel Hahnemann. In de tweede helft van de achttiende eeuw ontdekte hij een belangrijke natuurwet; een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat diezelfde verschijnselen te genezen.

Dit is het basisprincipe van de Homeopathie geworden.

Het doel van Klassieke Homeopathie is het herstellen van het natuurlijk evenwicht, zowel op lichamelijk- als emotioneel gebied. Als dit evenwicht verstoord raakt, kunnen er allerlei ziektes ontstaan.

Samen met de patiënt kijk ik naar de oorzaak van de verstoring, niet alleen naar de klacht van dat moment.

Wanneer duidelijk is wat er aan de hand is, wordt er een behandelplan gemaakt en schrijf ik de passende homeopathische middelen voor.

Deze middelen werken niet onderdrukkend, geven geen bijwerkingen en zijn niet verslavend.

Op een milde, effectieve wijze verbeteren ze de gezondheid van de patiënt, doordat ze de afweer versterken. Geen symptoombestrijding, maar het versterken van de eigen kracht, waardoor de patiënt duurzaam herstelt.

De meeste middelen zijn op plantaardige basis, maar daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van mineralen. Schüsslerzouten en oertincturen worden ingezet als ondersteuning.